Het hoeft echt niet nog gekker te worden

Het grote nadeel aan een intensieve en opdringerige publiciteits- en hersenspoeling-campagne is dat die beperkt moet blijven in duur. Als je daar té lang mee blijft doorgaan, verliest dat zijn impact. Mensen verliezen na een zekere tijd hun interesse, en “horen” de boodschappen niet meer. De onheilsberichten en alarmkreten gaan over in een soort “ruis” als je die al te lang en al te dikwijls blijft herhalen.

Dat is ook zo voor de Corona-campagne: die is héél erg intens geweest, en héél nadrukkelijk. Maar het begint stilaan te vervelen, en de mensen zijn niet meer geïnteresseerd. Hoe velen zouden nog aandacht besteden aan de dagelijkse corona-cijfers?
Alléén de experten lijken dat nog niet door te hebben. Wat natuurlijk niet zó vreemd is: maandenlang hebben zij in het centrum van de belangstelling gestaan, maandenlang waren zij het middelpunt van de wereld. Zoiets werkt “verslavend”, en dan is het bijzonder moeilijk om daar weer afstand van te doen en terug te keren in de anonimiteit van het kleine wetenschappelijke wereldje. En dus blijven ze maar nieuwe berichten de media in sturen. Ook al is er zo goed als niemand meer die nog luistert.

En dat is vermoedelijk maar best ook. Want wat zij de laatste tijd allemaal uitkramen, blijft beter met de mantel van de geruisloosheid bedekt. Als ik op een rijtje zet wat de laatste dagen allemaal over Corona en over Covid-19 verteld werd, dan denk ik: “Het hoeft écht niet nóg gekker te worden!

Zo zijn er nu nieuwe instructies dat ook wie dubbel gevaccineerd is, zich toch twee keer moet laten testen na een “risicocontact”, terwijl tot voor kort één test voldoende was. En wie bij de eerste test positief blijkt, moet nu ook minstens een week in quarantaine: tot de tweede (negatieve) test. Waarmee dus de stilzwijgende boodschap gegeven wordt dat je door een (dubbele) vaccinatie helemaal niet beschermd bent tegen besmetting door het virus. Iets waarvoor trouwens met zoveel woorden ook door het officiële Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie (CDC) werd gewaarschuwd (volgens een artikel op VRT-NWS op 30 juli): “Volgens het onderzoek zouden gevaccineerde mensen de Delta-variant in grotere mate verspreiden dan eerst werd aangenomen, in sommige gevallen zelfs even snel als niet-gevaccineerden.

Het “grappige” hierbij is dat tegelijk ook massa-evenementen weer mogelijk worden. Zonder mondmasker, maar mits voorlegging van een Covid Safe Ticket. Dat betekent dus dat je opnieuw met honderden/duizenden mensen “nabij contact” zou kunnen hebben. Mensen van wie je geen enkel idee hebt of ze misschien een risico-contact zijn. Want ook iemand met een Covid Safe Ticket kan dus besmettelijk zijn. Dat Ticket garandeert niets. Aangezien er bij die vele mede-toeschouwers waar je tegenaan of tussenin geklemd zat, met grote waarschijnlijkheid minstens één risico-contact zat, betekent dat dan dat je na elk massa-event verplicht twee keer moet getest worden?
Heeft iemand zich trouwens al afgevraagd waarom je bij de bakker wél nog een mondmasker moet dragen en als supporter bij een voetbalwedstrijd niet? Omdat je bij de bakker in één ruimte staat met drie of vier mensen die mogelijks een “potentieel risico” vormen. Terwijl je bij de voetbal tussen duizenden roepende en lallende mannen gewrongen staat… die allemaal een potentieel risico vormen.

Uit recent onderzoek zou nu ook blijken dat het Pfizer-vaccin, en ook dat van AstraZeneca, zes maanden na de tweede inenting al véél minder effectief is tegen het Corona-virus, zéker tegen de Delta-variant. Het bizarre hierbij is dat men ons altijd voorgehouden heeft dat de immuniteit door een vaccin véél sterker en langduriger is dan de “natuurlijke” immuniteit na het doormaken van de ziekte. Onderzoeken hadden “aangetoond” dat het aantal aangemaakte antilichamen na een vaccinatie vele keren hoger ligt dan na een besmetting. Dat blijkt nu niet meer te kloppen, of toch in elk geval niet erg lang aan te houden. Maar hoewel de immuniteit na een besmetting véél minder goed zou zijn dan na vaccinatie, tóch kan je een Covid Safe Ticket krijgen als je “recent” de ziekte doorgemaakt hebt. Ook al heb je dus, volgens de vaccinologen, niet veel antilichamen aangemaakt en ben je maar voor een korte tijd immuun. Volgt u nog?

Kort samengevat: als je een Covid Safe Ticket hebt, mag je alles. Zonder Covid Safe Ticket mag je niets. Hoewel dat Ticket eigenlijk niets garandeert: het bewijst niet dat je niet besmet kan raken, het bewijst niet dat je niet besmettelijk bent. Zéker omdat je na korte tijd die opgebouwde immuniteit (hetzij door de ziekte, hetzij door het vaccin), al weer grotendeels kwijt bent.

Waartoe dient dat Ticket dan? En wat is nog het verschil met iemand die niet gevaccineerd is en dus geen Ticket krijgt? Je moet je in elk geval evengoed twee keer laten testen na een risico-contact. Het houdt allemaal totaal geen steek meer!

Ik heb een wetenschappelijk gevormde geest, en voor mij moeten de dingen “logisch” zijn. Als de logica totaal zoek is in wat men mij vertelt, dan wordt mijn achterdocht gewekt en reageer ik bijzonder sceptisch. Dat is ook nu weer het geval.

Dat is trouwens al heel lang zo bij de corona-manie: maar al te dikwijls blijkt wat ons verteld wordt niet te kloppen met eerdere beweringen. En nooit volgt daar een logische verklaring voor of een poging tot uitleg. Maar het mag toch echt wel niet al té gek worden! Tenzij men ons voor een stelletje achterlijke idioten houdt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

A whiter Shade of Pale

Naïve

To Daddy